Rikostutkinta

 Tän eho-jakson aikana, joka kesti sitten loppujen lopuksi vain 2kk, sossu (Joka nyt kaiken episodin aikana oli varmaan jo kolmas uusi sossu) teki päätöksen että eho-jakso päättyy ja 1 palautetaan samaan laitokseen josta oli lähtenytkin. Tuolla Valtion koulukodissa vastustivat päätöstä tälle ja suosittelivat jatkamaan eho-jaksoa loppuun asti eli vielä n 1kk ajan mutta silti tehtiin tällainen päätös. Me vanhemmat suostuttiin tähän vain sillä ehdolla että se viimeinen eho-jakson kk toteutetaan sitten tuolla laitoksessa samaan tyyliin kuin tuolla koulukodissa, samat säännöt ja rajat! Siihen jopa suostuttiin, JES!!! Tuolta laitoksesta oli 1 laitettu uusi omaohjaaja joka kävi 1 myös tapaamassa tuolla eho-jaksolla sen parin tunnin ajan. Hän hoiti täällä päässä 1 asioita loistavasti!! Me vanhemmat oltiin aivan hämillään näin positiivisella tavalla että vihdoinkin saatiin 1 sellainen omaohjaaja joka paneutuu 1 asioihin kunnolla, kuuntelee meitä vanhempia ja saa jopa sossunkin kuuntelemaan!! Kaikki näytti sujuvan niin hyvin että uskottiin jopa asioiden muuttuvan nyt vihdoin ja viimein paremmaksi!! Tosin sitten kun 1 oli kotiutettu takaisin laitokseen perustelivat jälleen byrokratiaan vedoten ettei tämä järjestely että toimittaisiin samalla tavalla kuin koulukodissa, olekaan mahdollista... Eli jälleen vedettiin matto jalkojen alta PRKL!!! Mihin me taas suostuttiin? Ja pelkän paskapuheen, turhien lupauksien vuoksi? VITTU MÄ SANON ETTÄ TÄÄ ON NIIIIIN PASKAA!!!

Sossu ja tää omaohjaaja, molemmat sitten kuitenkin saivat meidän vanhempien ja 1 täyden luottamuksen, ei ikinä olisi pitänyt luottaa heihin!!! Sosiaaliviranomainen ja terveydenhuollon ammattilainen, joihin uskoo ja luottaa että he osaavat hoitaa asiat ammatillisesti, eivät sitten olleetkaan sen arvoisia, VITTU!!!

1 kun oli kotiutettu takaisin laitokseen, osa laitoksen työntekijöistä, kasvatusjohtaja ja jopa omistaja sanoivat meille että nyt on muuttunut nuori, päihdemyönteisyys on poissa! Vihdoinkin!! Kyllä se eho-jakso auttoi selvästi!! Laitokseen paluun jälkeen meillä oli vielä 4kk aikaa ennenkuin 1 täyttää 18v, silloin ei voitaisi enää tehdä mitään joten nyt hoidetaan 1 asiat kuntoon. Ensimmäisenä 1 oli armeijaan kutsunnat edessä, sinne 1 olisi halunnut mutta sieltä tuli täysi vapautus koska huumeiden käytöstä oli kulunut niin vähän aikaa. Tuli siis heti takapakkia ja 1 pettymys!! Okei, no yritetään hakea tälle asialle muutosta, laitos tekee sinne valitusta ja hakee päätökselle muutosta. JEP JEP! Ei sitten onnistunutkaan tämä koska 1 oli ottanut hatkat ja poltellut pilveä eikä laitos voi suositella 1 armeijaan menoa joten unohdetaan sitten tuo armeija kokonaan!! No, haetaan 1 koulupaikkaa ja autokoulukin pitäisi aloittaa. Autokoulun tehtävät 1 suoritti netissä, pääsi teoriakokeisiin joka myöskin meni kerralla läpi. Enää olisi yksi ajotunti ja inssi jäljellä ja 1 saisi ajokortin, mutta koronan vuoksi nämä menevät loppuvuoteen jolloin 1 on jo täyttänyt 18v. Koulusta tuli ilmoitus ettei 1 päässyt opiskelemaan mutta hae hei ensi vuoden keväällä uudestaan!! JEP JEP, taas menee putkeen, tuli heti perään toinen pettymys!! Kuten arvata saattaa, eivät nämä pettymykset olleet 1 helppoja kun ei tuo muutenkaan ole kovin vahvoilla vaikka kuinka yrittää sinnitellä ettei sortuisi huumeisiin!! Ja sitä me pelättiin että näin käy!!!

Vaikka kuinka me vanhemmat yritetään tsempata, samoin sossu ja omaohjaaja, ei se auttanut!! 1 heitti hanskat tiskiin ja sit taas mentiin...

MUTTA, tää uusi omaohjaaja oli saanut niin hyvin 1 luottamuksen että 1 kuunteli, palasi takaisin laitokseen ja yritti joka kerta hillitä itseään kun teki mieli laittaa pää sekaisin. Tää omaohjaaja oli aivan huippu meidän mielestä, ei kukaan ole aikaisemmin saanut meidän lasta näin hyvin kuuntelemaan ja uskomaan että kaikki muuttuu vielä hyväksi. He tekivät yhdessä melkeinpä päivittäin asioita jotta vain 1 huomaisi että selvinpäinkin voi pitää hauskaa. Omaohjaaja soitti mulle melkein päivittäin, kertoi kuulumisia jopa omalla vapaa-ajallaan. Hoiti 1 asioitakin omalla vapaa-ajallaan ja me uskottiin siihen että nyt on ohjaaja joka oikeasti haluaa auttaa ja pitää meidän lapsen elossa!! Kuinka meille voi käydä näin hyvä tuuri, vaikka nyt onkin jo niitä viimeisiä hetkiä että pystytään vaikuttamaan 1 asioihin? Tuli tunne että voidaan hetki isän kanssa hengähtää, kerätä voimia, nukkua kerrankin yöt hyvin kun meillä on tällainen ammattilainen joka välittää meidän lapsesta ja hänen asioistaan!! NIIN.... VOI LUOJA kunpa vaan olisin tiennyt mitä tän kaiken takana oikeasti tapahtuu!!!!

Juttelin tästä ohjaajasta ja 1 omalle ystävälleni ja myös toisellekin vähän heitä ylistäen ja sitä tapaa jolla ovat 1 asioita hoitaneet, ystävistä molemmat mua kuunneltuaan sanoivat; ettei nyt vaan olisi jotain pientä ihastusta pelissä? No 1 sen uskoinkin, hän varmasti olikin ihastunut koska siitä oli jopa laitoksen muut nuoret 1 kiusanneet, muut työntekijät olivat asian huomanneet, samoin kasvatusjohtaja ja omistajat. Omaohjaajaa oli puhuteltu mutta meille ei puhuttu mitään, jälkeenpäin kysyinkin omistajalta että miksi eivät puuttuneet tilanteeseen esim vaihtamalla toisen ohjaajan? Vastaus oli EN TIEDÄ! SIIS MITÄ???

Laitoksessa oli tapahtunut asioita, sellaisia asioita joita ei edes pysty sanomaan, jotka olivat sitten myös aiheuttaneet pahennusta työilmapiirissä, jonka sossukin oli huomannut muttei ollut asialle tehnyt mitään... Jos tämä asia olisi meidän tietoon tullut silloin, olisin vittu kääntänyt joka kiven jotta nää tyypit joutuisivat vastuuseen! Vähintään sossun olisi pitänyt laittaa kasvatusjohtajalle selvityspyyntö muttei sitä tehnyt!  Sossulle soitin, kerroin epäilyksistäni ja siitä mitä me vanhemmat nähtiin tapahtuvan eräs viikonloppu, kysyin sossulta että mitäs tehdään ja hän totesi että tämä asia ei hänelle tullut millään lailla yllätyksenä vaan on huomannut kyllä että sitä ihastusta on ja se on molemminpuolista eikä siitä ilmoitusta tehnyt syystä että HALUSI VAIN PITÄÄ 1 HENGISSÄ EIKÄ SIKSI PUUTTUNUT ASIAAN MUTTA JOS ITSE TUOT TÄMÄN ASIAN ILMI NIIN VARAUDU SITTEN JATKOSSA VIERAILEMAAN LAPSESI HAUDALLA (vedoten 1 itsetuhoisuuteen ja huumeidenkäyttöön)!! Sen jälkeen lopetti vastaamisen puheluihin, lopetti työt ja siirtyi toiselle paikkakunnalle tekemään saman alan töitä, VITTU TÄLLAISTA KURAA MEILLÄ LÖYTYY TUOLTA VIRANOMAISISTA!!! Asiasta on nyt sitten tehty rikosilmoitus, kahdelta eri henkilöltä, sossu pakotti laitoksen tekemään toisen näistä rikosilmoituksista ja nyt tätä omaohjaajaa tutkitaan seksuaalirikoksesta ja sossua virka-aseman väärinkäytöstä! Poliisin mukaan tämä tällainen ihastus ja myös seksuaalirikokset ovat hyvinkin yleisiä tuolla laitoksissa, nuoret nyt vain sattuvat ihastumaan ohjaajiinsa sekä toisinpäin ja myös näitä hyväksikäyttöjä tapahtuu!! TÄÄ ON SAIRAS MAAILMA!!! Mihinkään et voi luottaa täysin, et siihen kun ne sossut väittää asioiden muuttuvan paremmaksi huostaanoton jälkeen, et siihen että laitos osaa auttaa tällaista päihdeongelmaista nuorta etkä siihen että se huumeiden käyttö pystyttäisiin jotenkin estämään etkä todellakaan siihen etteikö siellä laitoksissa tapahtuisi jotain mikä ei kestä päivänvaloa!! HUH HUH!!! 

Mä oon niin loppu kuin vain voi olla, tuntuu etten mä jaksa tätä enää! Miksi asiat eivät vaan voi normalisoitua??

Kommentit

  1. Sanat ei riitä kertomaan, kuinka pahoillani olen. Miten niin paljon toivon, että asiat järjestyvät. En voi uskoa että ammatti ihmiset toimii noin. Luotto menee myös minulla. Vaikka tämä on kliseistä; toivon sinulle äärettömän paljon voimia ja toivon että myös sinä saat apua. ❤Mari

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PAINAJAINEN

Ensimmäinen kotiloma