Koulu, koulusta erotus pahoinpitelyn takia. Neurokirjon haasteet. Kuntoutusta.

 Syksyllä -19 1 aloitti amiksessa opiskelun, ajateltiin isän kanssa että vihdoinkin jotain normaalia. Jospa 1 keskittyisi koulunkäyntiin, saisi itselleen ammatin ja siitä alkaisi huumeista puhdas elämä.

1 on ollut koko kouluelämänsä ajan pienryhmässä, haasteita tarkkaavaisuudessa, keskittymisessä ja ties missä muussa. On ollut tutkimuksia, on juostu yksityisiä erikoislääkäreitä myöten hakemassa lähetteitä avun saamiseen. Olen hakenut apua lapselleni ensimmäisen kerran tämän ollessa vielä tarhaikäinen, on aloitettu puheterapiasta lähtien psykologien tutkimuksia. 

Saatiin yksi kesä 1 neuropsykologista kuntousta 10 kertaa jossa tämä psykologi sanoi että kuntoutusta tulisi ehdottomasti jatkaa ja haetaan siihen kaupungilta rahoitusta. Kaupunki ei siihen suostunut joten kuntoutusta ei päästy jatkamaan. PASKA!!!!

Psykologit ovat kaikki olleet sitä mieltä että tämä lapsi tarvitsee ehdottomasti paljon tukea opiskeluun ja sitä tulisi koulussa antaa pienryhmässä. Ala- ja yläasteella on 1 ollut pari ehdottomasti parasta opettajaa, jotka ymmärtävät nämä haasteet. Yläasteella opettaja antoi 1 ottaa luokan sohvalla vaikka hetken päikkärit kunhan se vain auttaisi tätä lasta keskittymään paremmin opiskeluun ja siitä olikin hyötyä. Opettaja sanoi että sen näkee kuinka 1 on kova into oppia asioita ja haluaa satavarmasti pärjätä mutta ei siihen pysty koska selkeästi aivot väsyy johon nämä hetken lepohetket auttaa.

Oltiin kerran nupolissa lääkärin luona hoitoneuvottelussa, tämä lääkäri sanoi jo ensimmäisellä tapaamisella että tämä kaikki on hyvin selvää, tarvitaan adhd lääkitys ihan selkeästi mutta tätä lääkitystä ei voida aloittaa ennen kuin on byrokratian takia tehty kaikki paperitestit. Meillä siinä hetken jo toivo hiipi että vihdoinkin lääkäri joka ymmärtää nämä haasteet ja ottaa meidät tosissaan, JES!!!!

Tuli toinen hoitoneuvottelu näiden testien kuulemista varten, enkä vieläkään voi uskoa mitä siellä tapahtui! Lääkäri tuumasi heti, EI ME VOIDA ALOITTAA LÄÄKITYSTÄ KOSKA TESTIT JÄI PISTEEN PÄÄHÄN! SIIS MITÄ VITTUA? MATTO VEDETTIIN JALKOJEN ALTA IHAN TOTAALISESTI VAIN JONKUN FUCKING YHDEN PISTEEN TAKIA??? Samaan hengenvetoon tää virolaispaskalääkäri tuumas meidän kaikkien läsnäollessa (me vanhemmat, opettaja, sossu ja 1) että EI TUOSTA MITÄÄN MUUTA TULE KUIN RIKOLLINEN, VANKILAAN JOUTAS! Mä tärisen vieläkin kun niin vihaksi pistää tuo kommentti! Miettikää että lapsen kuullen sanoo tuollaista lapselle jolla muutenkin vaikeuksia, VITTUSAATANA!!!! Me kaikki mentiin niin hämilleen ettei pystytty sanomaan mitään ja se mua kaduttaa tänäkin päivänä etten siinä tilanteessa kyennyt puolustaa lastani, MIKÄ VITTU MUA VAIVAA? MIKSI MÄ OLEN NÄIN HEIKKO??

Tuli lisää kuitenkin neuropsykologista kuntoutusta, siihen vihdoin kaupunki suostui! Koko vuoden kestävää kuntoutusta ostettiin yksityiseltä sektorilta Järvenpäästä Nekusta. Käytiin ihan ensimmäiseksi tutustumassa siihen psykologiin joka selitti meille vain ettei edes muistanut meidän tuloa sinne, oli juuri tullut lontoosta ja kaikki tavarat hänellä vieläkin purkamatta. SIIS MITÄ, mua ei vois vähempää kiinnostaa missä sä olet ollut ja mitä sulla on tekemättä, tässä on meidän lapsi AUTA SITÄ!!!

1 kävi kuntoutuksessa tunnollisesti joka käynnillä, meille psykologi sanoi että pidetään jossain vaiheessa vanhempien kanssa loppupalaveri jossa käydään kaikki asiat läpi. Kului VAIN puoli vuotta ja psykologi lopetti kuntoutuksen kesken, ei ikinä ottanut meihin mitään yhteyttä, ei loppupalaveria ei mitään. Antoi 1 paperin mukaan, hänen lausuntonsa jossa tuli kuitenkin diagnoosia: Asperger ja esille tulee runsaasti autisminkirjon oireita. Hakekaa lääkäriltä B-lausunto laittakaa se kelaan ja 1 voi saada opiskelun ajaksi kuntoutusrahaa joka olisi yli puolet parempi kuin opintotuki. Se jos mikä sai 1 iloiseksi, RAHAA JES!!! Sossusta soittivat mulle ja kyselivät perusteita miksi kuntoutus on loppunut kesken? Onhan kaupunki sille psykologille maksanut kuitenkin melkein 4000€? No mistä hitosta mä voin tietää miksi se on lopetettu!! Eli ei sekään ihan putkeen mennyt!!!! Mutta tuon lausunnon avulla saatiin kuitenkin vähän enemmän apua sossulta ja laitokselta.

Amiksessa ollessaan tukea ei koululta kuitenkaan tullut ja pikaisen opettajan kyselyn jälkeen; tarvitsetko mielestäsi tukea opiskeluun? Johon 1 vastaa en tod!! Ja eivät pakottaa voi niin ei tule tukea, MITÄ ??? Kuinka tää avun ja tuen saaminen voi olla näin vaikeaa? Jos kertaa ummikkokin tajuaa että tukea tarvitaan niin miksi sitä ei anneta?? Koululla ei ollut siihen resusseja, sanoi opettaja.. JEP JEP!!

Amiksessa ollessaan  samalla luokalla oli paljon 1 kavereita, sitähän me ei vaan tajuttu että nää kaverit on just sitä samaa huumeporukkaa jossa 1 oli liikkunut ja koulussa ollessaan tää huumeiden käyttö paheni. Tuli opettajalta huolestuneita viestejä; hävinnyt kesken koulupäivän, tulee päihtyneenä takaisin ja sitä rataa. Kunnes eräänä päivänä koululla sattui pahoinpitely, 1 oli oppitunnilla kuumalla naulalla polttanut toisen opiskelukaverin poskea, MÄ EN KESTÄ!!! Siitä seurauksena 1 erotettiin koulusta kuukaudeksi. Siitä lähti taas todella huono kausi!!! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rikostutkinta

PAINAJAINEN

Ensimmäinen kotiloma